Εγκυμοσύνη στο κρεβάτι.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την Supermomrocks, Σοφία Αθανασιάδου

Πολλές φορές, η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας δεν εξελίσσεται τόσο ομαλά και εύκολα όσα θα ήθελε, αλλά για το καλό του εμβρύου και της ίδιας, ο γιατρός συστήνει ακινησία. Σίγουρα το να περάσετε κάποιες εβδομάδες ή και μήνες στο κρεβάτι δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Όμως αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και σκεφτείτε πώς αυτό που περνάτε, συμβαίνει για να κρατήσετε στα χέρια σας ένα υγιές μωρό, τότε ίσως τα πράγματα γίνουν λίγο πιο εύκολα.


Διαβάστε: Βιβλία που είχατε ξεκινήσει και αφήσει στη μέση, νέες κυκλοφορίες που ποτέ δεν είχατε το χρόνο να διαβάσετε, αλλά και κλασικά μυθιστορήματα που στέκονταν χρόνια στη βιβλιοθήκη θα σας κρατήσουν ευχάριστη παρέα. Και φυσικά μην ξεχνάτε τα περιοδικά και τις εφημερίδες.

Internet: Εκμεταλλευτείτε το διαδίκτυο για να ενημερωθείτε, να πάρετε ιδέες για το παιδικό δωμάτιο, να αγοράσετε ρούχα και πράγματα για το μωρό, να συνομιλήσετε με φίλους κλπ. Αποφύγετε όμως να μπαίνετε σε sites ιατρικού περιεχομένου και να διαβάζετε άρθρα, που αναφέρονται σε δυσκολίες ή επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, γιατί θα αγχωθείτε περισσότερο.

Πλέξιμο ή κέντημα: Μπορεί να σας φαίνονται λίγο παλαιομοδίτικα, αλλά αφενός θα σας βοηθήσουν να περάσετε την ώρα σας και αφετέρου μπορείτε να φτιάξετε κάτι για το μωράκι σας, π.χ. καλτσάκια, γαντάκια, σκουφάκι κλπ.

Τηλεόραση: Σίγουρα η τηλεόραση θα σας κρατήσει συντροφιά, αλλά επιπλέον μπορείτε να δείτε σε dvd όλες τις παλιές και πρόσφατες ταινίες που δεν έχετε προλάβει, ακόμα και ολόκληρες σειρές.

Ομορφιά: Επειδή είστε στο κρεβάτι, δε σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Καλέστε μια κοπέλα να σας φτιάξει τα νύχια, βγάλτε τα φρύδια σας, κάντε μια μάσκα προσώπου και γενικά νιώστε όμορφα.

Φαγητό: Επειδή λόγω της ακινησίας δε θα κάνετε πολλές καύσεις, προσπαθήστε να τρώτε μόνο όσο χρειάζεται και αποφύγετε τα τσιμπολογήματα που θα σας προσθέσουν επιπλέον κιλά.