Διακοπές με τους παππούδες και τις γιαγιάδες!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

της Σοφίας Χαλκίτη

Οι πρώτες χωριστές διακοπές είναι πάντα μια δύσκολη στιγμή για παιδιά και γονείς. Η εμπειρία της συμβίωσης με την γιαγιά και τον παππού είναι μοναδική για κάθε παιδί. Προκειμένου αυτές οι πρώτες διακοπές με τους παππούδες να μην καταλήξουν σε μια δυσάρεστη εμπειρία , οι γονείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την ηλικία του παιδιού. Η κατάλληλη ηλικία για τα αρχίσει το παιδί να κάνει διακοπές μακρυά , από τους γονείς του είναι τα 4-5 έτη.


ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ:

o Το παιδί να πάρει από το σπίτι ένα αντικείμενο που αγαπάει ιδιαίτερα όπως: το αρκουδάκι του, το μαξιλαράκι του ή μια οικογενειακή φωτογραφία
o Οι γονείς θα πρέπει να έχουν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί τους ώστε να μην αισθανθεί εγκαταλελειμμένο.
o Αν παρ’ όλα αυτά το παιδί νιώθει δυσάρεστα μακρυά από τους γονείς , τότε είναι καλύτερο να επιστρέψει στο σπίτι. Έτσι οι γονείς δείχνουν την συναισθηματική τους διαθεσιμότητα και ταυτόχρονα φαίνονται να σέβονται την προσωπικότητα του παιδιού.
o Συζητήστε με τα παιδιά σας πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν κατά την διαμονή στους παππούδες .

Τέλος οι παππούδες νιώθουν χρήσιμοι που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να απολαύσουν τα εγγόνια τους. Και οι ίδιοι όμως επαναδραστηριοποιούνται και βιώνουν ένα περιβάλλον γεμάτο παιδικές φωνές , γέλια από όπου βασικά αντλούν ενέργεια και ζωντάνια. Και ας μην ξεχνάμε και ότι και για τους γονείς είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσουν.