Γνωρίστε τις Working Moms και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Έφη Αργυροπούλου μιλάει για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει τις Working Moms και να απευθυνθεί αφενός σε εμάς τις μαμάδες που λόγω έλλειψης χρόνου κάνουμε αγορές online και μπορούμε να βρούμε συγκεντρωμένα όσα ψάχνουμε στη σελίδα της και αφετέρου σε μαμάδες επαγγελματίες που μπορούν να εκθέτουν δωρεάν τα προιόντα τους!

efi


all4mama:  Έφη πώς ξεκίνησε η ιδέα του Working MOMS;

Ε.Α: Οι Working MOMS δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριου του 2013, λίγο καιρό αφότου δεν εργαζόμουν πια και είχα αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του μεγάλου μου γιού, από μία προσωπική μου ανάγκη να διαφημίζουν αβίαστα όλες οι μαμάδες που εργάζονται από το σπίτι, την δουλειά τους χωρίς κανένα οικονομικό κόστος! Στην ουσία είναι ένα on-line shop.
Όλο αυτό βέβαια είναι ομαδική δουλειά, γιατί χωρίς τις φίλες μου και συνεργάτιδες Γιώτα Πετροπούλου και Μυρτώ Τέτσικα που είναι από την αρχή μαζί μου και στηρίζουν την προσπάθεια μου, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό και οφείλω να τις ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου!
Σκοπός μου ήταν και είναι να υιοθετήσουμε όλοι το on-line shopping γιατί πλέον είναι η αγορά του μέλλοντος από την ευκολία του σπιτιού μας να ψωνίζουμε ότι θελήσουμε, και καθότι διανύουμε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε για διαφήμιση να μας γνωρίζει όλο και περισσότερος κόσμος δωρεάν!
Παράλληλα με την ομάδα που εκθέτουν οι επαγγελματίες μαμάδες τη δουλειά τους, λειτουργεί και η αντίστοιχη σελίδα με πολλούς και ενδιαφέροντες διαγωνισμούς σε συνεργασία με επαγγελματίες μαμάδες αλλά και με μεγάλες εταιρείες.
Και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα λειτουργεί και το Blog των Working Moms το workingmomseshop.blogspot.gr το οποίο είναι ένα πλήρως ενημερωμένο magazino με ποικίλες και ενδιαφέρουσες στήλες οι οποίες περιλαμβάνουν πολύ ενημερωτικά, ψυχαγωγικά και πάσης φύσεως άρθρα για «Ότι αφορά τη Μαμά, το Παιδί και την Οικογένεια»!

all4mama: Παράλληλα διοργανώνετε και διάφορες δράσεις!

Ε.Α:Για να βοηθήσουμε τα μέλη να γνωρίσουν τη δουλειά τους όσος περισσότερος κόσμος γίνεται, εποχιακά διοργανώνουμε bazaar.

Στις 8 Απρίλιου του 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Ανοιξιάτικο Event μας όπου μέλη της ομάδας μας ήρθαν και εκθέσανε τις όμορφες δημιουργίες τους.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 2ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Event μας όπου και πάλι μέλη επαγγελματίες της ομάδας μας παραβρέθηκαν και για ακόμα μια φορά παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.
Ένα bazaar που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού μας έκαναν την τιμή και παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα.
Είμασταν διπλά χαρούμενοι γιατί η Κα Angie Andritsopoulou και η σελίδα της Personart Greece δημιούργησαν μόνο για τις Working MOMS ένα υπέροχο βραχιολάκι, μέρος των εσόδων τα οποία δόθηκαν με αμέριστη αγάπη και υποστήριξη στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό το Χαμόγελο του Παιδιού. (To Xamogelo Tou Paidiou)

all4mama:  H μεγάλη ανταπόκριση ήταν αυτόματη;

Ε.Α : Ναι η ανταπόκριση ήταν σχεδόν αυτόματη. Όλη αυτή η ιδέα άρεσε πολύ στις επαγγελματίες μαμάδες, απλά στην αρχή ήθελαν λίγο χρόνο να μας γνωρίσουν, να μας εμπιστευτούν και να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μια ομάδα σαν τις υπόλοιπες. Γιατί στις ομάδες γενικότερα στο facebook μαμάδες κοινοποιούν την δουλειά τους αλλά τις περισσότερες φορές γίνονται ενοχλητικές και δέχονται παρατηρήσεις.
Έτσι δημιούργησα τις Working Moms που είναι ένα on-line shop, που μπορεί κάποιος να βρεί τα πάντα που χρειάζεται, «Όλα για τη μαμά, το παιδί, την Οικογένεια» που άλλωστε αυτό είναι και το moto μας !!!
Όλο αυτό σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα πήρε τεράστιες διαστάσεις και μέσα σε ούτε 3 χρόνια κλεισμένα λειτουργίας η ομάδα μας αποτελείται από περίπου 9.000 μέλη, η σελίδα μας από περισσότερους από 6.000 followers και το blog μας με σημαντική επισκεψιμότητα.

all4mama:  Τί πιστεύεις για το online shopping;

Ε.Α : Πιστεύω όπως προανέφερα ότι το on-line shopping είναι η αγορά του παρόντος και του μέλλοντος. Στο προσεχές μέλλον πιστεύω ότι οι αγορές θα γίνονται μόνο από το ιντερνέτ. Απλά θα ήθελα να τονίσω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από πού ψωνίζουμε! Γιατί έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα απάτης ουκ ολίγες φορές. Που αγοραστές έχουν προπληρώσει το προϊόν και δεν το έχουν παραλάβει ποτέ. Αρά μια καλή συμβουλή για το on-line shopping όταν δεν γνωρίζουμε καθόλου τον επαγγελματία από όπου θα αγοράσουμε, είναι πάντα να τα παραλαμβάνουμε με αντικαταβολή, δηλαδή να πληρώνουμε το προϊόν την ώρα που θα μας έρχεται με την courier σπίτι!

all4mama: Πιστεύεις ότι έλειπε κάτι τέτοιο και τελικά θεωρείς ότι βοηθά την μαμά- καταναλώτρια;

Ε.Α: Πιστεύω ακράδαντα ότι βοηθά τη μαμά καταναλώτρια. Ειδικά οι μαμάδες που έχουν 2 και 3 παιδιά που οι μετακινήσεις τους είναι πολύ δύσκολες μπορούνε να βρούνε στο internet ότι χρειάζονται και πολλές φορές σε καλύτερη και απαράμιλλη ποιότητα σε σχέση με τα μαγαζιά, γιατί τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν είναι χειροποίητα και πολύ προσεγμένα. Και όσοι κακώς σκέφτονται ότι χρεώνονται μεταφορικά για να παραλάβουν τα προϊόντα τους, μόνο να αναλογιστούν την ταλαιπωρία της μεταφοράς με τα παιδιά τους που πολλές φορές δεν είναι συνεργάσιμα, τη βενζίνη, την ταλαιπωρία για να παρκάρουν και την απόσταση που θα διανύσουν για να πάνε, νομίζω ότι είναι αρκετά σε σχέση με ένα πενιχρό ποσό που δίνουν για μεταφορικά στην πόρτα τους!!

all4mama: Σήμερα με την οικονομική κρίση είναι τελικά ευκαιρία για γυναίκες που δεν έχουν δουλειά η ενασχόληση με το διαδικτυακό εμπόριο; Το έχεις δει να λειτουργεί;

Ε.Α: Είναι η απόλυτη και η μοναδική ευκαιρία η ενασχόληση των μαμάδων με το διαδικτυακό εμπόριο. Έχει άπειρα πλεονεκτήματα, όπως ότι μπορούνε να μεγαλώνουν παράλληλα τα παιδιά τους χωρίς να αναγκάζονται να τα μεγαλώνουν γιαγιάδες, νταντάδες, παιδικοί σταθμοί αν δεν το επιθυμούν.
Να είναι αφεντικά τους εαυτούς τους και να ορίζουν οι ίδιες το πρόγραμμα τους, να το κάνουν ευέλικτο ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
Να βγάζουν το εισόδημα που αυτές επιθυμούν ανάλογα με τον χρόνο που θα ασχολούνται και πολλά άλλα.
Το έχω δει να λειτουργεί απόλυτα, έχω δει μαμά να ξεκινάει από το μηδέν με μια απλή σελίδα στο facebook και μετέπειτα με ένα site ή ένα blog και να είναι πλέον η δουλειά που επέλεξε η κύρια απασχόληση της, να πηγαίνει και πάρα πολύ καλά και να βγάζει χρήματα που πριν λίγο καιρό ούτε καν τα ονειρευόταν. Βέβαια όλα αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη, όπως και το κανονικό εμπόριο έτσι και το διαδικτυακό θέλει χρόνο, θυσίες, κόπο, επαγγελματισμό και συνέπεια!!! Αυτά νομίζω είναι τα συστατικά της επιτυχίας!

all4mama: Φοβούνται οι μαμάδες να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές;
Σε σχέση με πριν 3 χρόνια που ξεκίνησε το Working Moms, μέχρι και σήμερα έχω δει τεράστια διαφορά στο αγοραστικό ενδιαφέρον. Σίγουρα στην αρχή οι μαμάδες ήταν πιο επιφυλακτικές αλλά πλέον νομίζω ότι αγοράζουν σχεδόν μόνο από το facebook και το Internet.
Γιατί όπως προανέφερα υπάρχουν πολλές χειροτέχνες μαμάδες που φτιάχνουν υπέροχα, μοναδικά και personalized αντικείμενα που δεν μπορείς να βρεις στην αγορά και να θες.

all4mama:  Πώς φαντάζεσαι το working moms στο προσεχές μέλλον;

Ε.Α : Τα όνειρα μου για τις Working Moms είναι πολλά.
Οι Working Moms για μένα είναι το 3ο μου παιδάκι και έχω πολλά σχέδια στο μυαλό μου.
Πρώτος και βασικός στόχος είναι να διοργανώσω το 3ο μας μπαζααρ.
Δηλαδή κοινώς να βοηθάω και πιο έμπρακτα τις μαμάδες να γνωρίζει και ο κόσμος από κοντά τη δουλειά τους.
Να φτιάξω και ένα site e-shop που θα μπορούν και εκεί να διαφημίζονται οι μαμάδες και να αγοράζει ο καταναλωτής κατευθείαν από κει.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που ένα αθώο όνειρο έχει πάρει σάρκα και οστά και το πιο συγκινητικό απ' όλα είναι όταν λαμβάνω προσωπικά ευχαριστήρια μηνύματα από τα μέλη μας, στα οποία μας ευχαριστούν για τη δημιουργία αυτής της ομάδας και που έχουν δουλειά και δέχονται παραγγελίες.

Αυτή είναι για μένα η πρώτη και μεγαλύτερη ικανοποίηση, γιατί μαζί με τις υπόλοιπες διαχειρίστριες αφιερώνουμε πολύτιμο χρόνο από την προσωπική μας ζωή, αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς!

Οι Working Moms βρίσκονται στη σελίδα :https://www.facebook.com/pages/Working-MOMS-on-line-shopping/594821060546945?__mref=message_bubble

Στο facebook :https://www.facebook.com/groups/workingmomsonlineshopping/

Kαι στο Blog τους : http://workingmomseshop.blogspot.gr/