Γιορτή της Μητέρας: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας αυτή τη μέρα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε δύο μέρες από τώρα είναι η γιορτή της μητέρας. Εκτός από τις κλασικές εκφράσεις αγάπης από τους γύρω σας και κυρίως από τα παιδιά σας, όπως είναι οι αγκαλιές και τα δώρα που θα σας προσφέρουν, πρέπει και εσείς οι ίδιες να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από αυτά που γιορτάζετε την ημέρα της μητέρας, εμείς στο all4mama σας προτείνουμε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε 5 πολύ απλά πράγματα ΜΟΝΟ για σας!

Κοιμηθείτε μέχρι αργά στο δωμάτιο που δε θα σκεφτούν να σας βρουν τα παιδιά

 Πραγματικά δεν τίθεται ζήτημα αν αγαπάτε τα παιδιά σας ή όχι για να κάνετε αυτό το «δώρο» στον εαυτό σας. Εσείς μπορείτε να κοιμηθείτε, για παράδειγμα, στο δωμάτιο των καλεσμένων και σας εγγυόμαστε ότι θα χρειαστεί κάμποση ώρα εκείνο το πρωινό να σκεφτούν τα παιδιά πού μπορεί να είστε. Με λίγα λόγια, θα έχετε καταφέρει να κοιμηθείτε και λίγο μετά τις 9 π.μ. (θαύμα;!) μέχρι να σας εντοπίσουν.


Αφήστε κάποιον άλλον να ετοιμάσει πρωινό

Σίγουρα τη συγκεκριμένη μέρα έχετε ανάγκη από προσωπικό χρόνο με τον εαυτό σας. Και τι πιο όμορφο από το να απολαύσετε μία κούπα καφέ μόνες σας στο κρεβάτι σας!! Μμμ … και τι γίνεται με το πρωινό όμως; Ζητήστε από τον σύζυγό σας και τα παιδιά σας να ετοιμάσουν το πρωινό και για μία φορά στη ζωή σας να φάτε ξεκούραστα από τα χεράκια άλλων!

Γιορτή της Μητέρας: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας αυτή τη μέρα!

Παρακολουθήστε ένα ομαδικό μάθημα στο γυμναστήριο 

Είναι ένα μόνιμο παράπονό σας η αποχή από τη γυμναστική; Να η ευκαιρία! Αφού ξυπνήσετε και απολαύσετε τον καφέ σας, βάλτε φόρμα και αθλητικά  και πηγαίνετε για ένα μάθημα Pilates ή Yoga στο γυμναστήριο. Κι αν αυτά τα 45 λεπτά που γυμνάζεστε σκέφτεστε τα ντόνατς που θα ακολουθήσουν, δεν πειράζει καθόλου! Είπαμε, είναι η δική σας μέρα!

Γιορτή της Μητέρας: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας αυτή τη μέρα!

Να έχετε εσείς στα χέρια σας τον έλεγχο! 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε άλλη μέρα του έτους φροντίζετε να ικανοποιούνται τα «θέλω» και οι ιδιοτροπίες των παιδιών σας. Θέλουν να ακούσουν δύο ώρες του soundtrack της Moana στο αυτοκίνητο; Το ακούνε! Για σήμερα, αλλάξτε το αυτό και γίνετε εσείς ο διαιτητής, είτε αυτό σημαίνει ότι ακούτε τη Beyoncé σε όλο το δρόμο μέχρι να φτάσετε στο supermarket, είτε διαβάζετε την Κοκκινοσκουφίτσα στην 4χρονη κόρη σας, ενώ αυτή γκρινιάζει ότι το θεωρεί βαρετό και θέλει «Τα τρία γουρουνάκια», είτε θέλετε να κλείσετε την τηλεόραση στο σπίτι για να πείτε μια κουβέντα όλοι μαζί σαν οικογένεια. Κάντε αυτό που σας ευχαριστεί!

Γιορτή της Μητέρας: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας αυτή τη μέρα!

Παίξτε το «παιχνίδι» της ευγνωμοσύνης

Τα περισσότερα παιδιά, αν και αγαπούν πολύ τους γονείς τους, πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμησή τους. Καθίστε τους πάντες σε έναν κύκλο για να παίξετε ένα παιχνίδι με «ευχαριστώ» και ζητήστε τους να σας εξηγήσουν τι αγαπούν σε κάθε μέλος της οικογένειάς τους. Είναι ντροπή να επιζητείτε επαίνους; Μπορεί, αλλά αυτό και μόνο θα σας κάνει να αισθάνεστε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, μιας και οι έπαινοι προέρχονται από τα μέλη της οικογένειάς σας.

 

tags:

ppopular

tags:

ppopular