Έρευνα: Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία!

Δημοσιεύθηκε στις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Eurostat, για το έτος 2016, οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με τον μέσο όρος της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα αποκτούν κατά μέσο όρο 1,38 παιδιά σε ηλικία 30,3 ετών, ενώ το αντίστοιχο νούμερο στην Ευρώπη είναι 1,6 παιδιά, σε ηλικία 29 ετών. Οι γυναίκες στην χώρα μας φαίνεται να αποκτούν παιδιά μεταξύ της τρίτης και τέταρτης δεκαετίας τους (20-40 ετών). Το ποσοστό των γυναικών που κάνουν παιδί κάτω των 20 ετών κυμαίνεται στο 3,7% και των γυναικών άνω των 40 που γεννούν είναι στο 5,3%.


Έρευνα: Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία!

Τα πιο χαμηλά ποσοστά γονιμότητας φαίνεται να είναι στην Ισπανία και στην Ιταλία, ενώ ακολουθούν Πορτογαλία, Κύπρος και Μάλτα. Ενώ τα υψηλότερα επίπεδα γονιμότητας βρέθηκαν στη Γαλλία, στη Σουηδία, στην Ιρλανδία, στη Δανία και στη Μεγάλη Βρετανία.

Δημοσιεύθηκαν ακόμη οι χώρες με τις πιο νέες μητέρες στην Ευρώπη και αυτές είναι η Βουλγαρία, με μέσο όρο τα 26 έτη για την απόκτηση του πρώτου παιδιού, και ακολουθούν αμέσως μετά η Ρουμανία, η Λετονία, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Λιθουανία. Οι χώρες τώρα που οι γυναίκες αποκτούν σε μεγαλύτερη ηλικία το πρώτο τους παιδί είναι η Ιταλία (31 έτη), η Ισπανία, το Λουξεμβούργο και η Ελλάδα (30,3 έτη).

Έρευνα: Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία!

Με βάση την Eurostat το 2016 γεννήθηκαν 5,1 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελλάδα καταγράφηκαν 92,9 χιλιάδες γεννήσεις το έτος αυτό.

Επίσης η γερμανική υπηρεσία στατιστικής Destatis δημοσίευσε τα αντίστοιχα στοιχεία για τη Γερμανία το έτος 2016 και κατέληξε σε μία αύξηση του ποσοστού των γεννήσεων εκείνη τη χρονιά, της τάξεως του 1,59%, του υψηλότερου ποσοστού που έχει καταγραφεί από το 1973. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στη μεγάλη ροή μεταναστών που δέχτηκε η χώρα.

tags:


tags: