Έπινε 12 κουτιά μπύρες τη μέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Βρετανίδα ζητεί το κράτος να πληρώσει για γαστρικό μπαϊπάς

Ζυγίσει σχεδόν 210 κιλά. Για να αποκτήσει φυσιολογικό βάρος η 43χρονη Sara Agintas, που ομολογεί πως δεν μπορεί πια να δουλέψει, θέλει να υποβληθεί σε γαστρικό μπαϊπάς και ζητεί το κράτος να πληρώσει για την επέμβαση αυτή που θα κοστίσει περίπου 17.000 ευρώ.Η Agintas παραδέχεται πως έπινε 12 κουτάκια μπίρας όταν ήταν έγκυος (!) αλλά όπως λέει έπαιρνε βάρος έπειτα από κάθε εγκυμοσύνη γιατί της φαινόταν πολύ δύσκολο να κάνει δίαιτα και η άσκηση είναι επίπονη
Η 43χρονη ξόδευε 240 ευρώ την εβδομάδα σε έτοιμο φαγητό!

Έπινε 12 κουτιά μπύρες τη μέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της
Πλέον δεν μπορεί να δουλέψει γιατί δεν χωράει σε καρέκλα γραφείου και γιατί μπορεί να σταθεί όρθια μόνο δύο λεπτά.
Ένας από τους λόγους που η Agintas θέλει να αδυνατίσει είναι γιατί θέλει ν πάει διακοπές αλλά χρειάζεται… δύο θέσεις στο αεροπλάνο.Μητέρα έξι παιδιών λαμβάνει μαζί με τον σύζυγό της επιδόματα ύψους 20.000 ευρώ το χρόνο.
Έπινε 12 κουτιά μπύρες τη μέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της
Η Agintas έμεινε έγκυος για πρώτη φορά στα 17 της. Ήταν τότε περίπου 95 κιλά με ύψος 1,80. Εκείνη την περίοδο άρχισε να λαχταρά junk food και είδε τη ζυγαριά της να εμφανίζει μεγαλύτερα νούμερα, ειδικά μετά τις επόμενες πέντε εγκυμοσύνες της.«Έτρωγα ένα βάζο με πίκλες τη μέρα, τρία κέικ και τρία πακέτα τσιπς. Για δείπνο έτρωγα δύο κομμάτια κοτόπουλο με λαχανικά και δύο μεγάλα γεύματα από fast food. Έτρωγα για δύο!», λέει.

Οι διατροφικές της συνήθειες βγήκαν εκτός ελέγχου στη δεύτερη εγκυμοσύνη της. Έτρωγε τρεις συσκευασίες Noodles, δύο λουκανικόπιτες και τέσσερα πακετάκια τσιπς!

Στο τρίτο της παιδί έτρωγε τέσσερις φέτες ψωμί με πολύ βούτυρο για πρωινό. Μία φορά έπεσε όταν σκαλοπάτι στο σπίτι της έσπασε και χρειάστηκαν εργασίες ενίσχυσης του δαπέδου! Ζύγιζε πλέον 177 κιλά.

Η Agintas παραδέχεται πως οι γιατροί επέμεναν να περιορίσει το φαγητό της και να αλλάξει τις συνήθειές της αλλά εκείνη δυσκολευόταν.

Δυστυχώς και τα παιδιά μεγάλωσαν τρώγοντας junk food. «Έτρωγαν ότι κι εγώ. Μου ήταν πιο εύκολο να παραγγείλω απ’ έξω παρά να μαγειρέψω, τους έδινα πατατάκια τέσσερις φορές την εβδομάδα», λέει.

Με τον νυν σύζυγό της η 43χρονη γνωρίστηκε το 1996 κι έπειτα από σχέση έξι μηνών αποφάσισαν να παντρευτούν. Αλλά η γυναίκα δεν έβρισκε νυφικό να τη χωράει κι έτσι φόρεσε ένα παντελόνι και μία μπλούζα.

Τότε άρχισε να παραγγέλνει φαγητό πέντε βράδια την εβδομάδα, ξοδεύοντας 240 ευρώ!

Το 1998 κι ενώ ζύγιζε 241 κιλά έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της. Στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της έτρωγε ένα πακέτο με 24 μπάρες σοκολάτες την ημέρα.Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής της οδήγησε σε υπέρταση παρότι στις εγκυμοσύνες της δεν είχε καθόλου επιπλοκές.

Τότε άρχισε να πηγαίνει και στο γυμναστήριο αλλά η άσκησή της διαρκούσε πέντε λεπτά. Μετά επέστρεφε σπίτι και έτρωγε. Ωστόσο έχασε με τον τρόπο αυτό σχεδόν 38 κιλά!

Το 1999 πήρε περίπου δεκατρία κιλά όταν γέννησε το πέμπτο της παιδί και η έκτη εγκυμοσύνη της την άφησε στα 216 κιλά. Στη διάρκειά της έπινε 12 κουτάκια μπύρας τη μέρα αλλά επιμένει πως ήταν ασφαλές αυτό διότι την αραίωνε με πάγο!

Η Agintas ενθαρρύνει τώρα την οικογένειά της να τρώει πιο υγιεινά αλλά για την ίδια τα πράγματα είναι δύσκολα: πάσχει από αρθρίτιδα, διαβήτη και άσθμα και πιστεύει πως η μόνη της σωτηρία θα είναι το γαστρικό μπαϊπάς.«Δεν μπορώ να πληρώσω personal trainer ή επέμβαση για την απώλεια βάρους, ζητώ βοήθεια από τους φορολογούμενους. Το ξέρω πως είναι δικό μου λάθος που είμαι παχιά αλλά η όρεξή μου στις εγκυμοσύνες μου με έκαναν να μην μπορώ να σταματήσω να τρώω», λέει.
Η Agintas ενθαρρύνει τώρα την οικογένειά της να τρώει πιο υγιεινά αλλά για την ίδια τα πράγματα είναι δύσκολα: πάσχει από αρθρίτιδα, διαβήτη και άσθμα και πιστεύει πως η μόνη της σωτηρία θα είναι το γαστρικό μπαϊπάς.
«Δεν μπορώ να πληρώσω personal trainer ή επέμβαση για την απώλεια βάρους, ζητώ βοήθεια από τους φορολογούμενους. Το ξέρω πως είναι δικό μου λάθος που είμαι παχιά αλλά η όρεξή μου στις εγκυμοσύνες μου με έκαναν να μην μπορώ να σταματήσω να τρώω», λέει.
Πηγή: www.newsbeast.gr