Ένα burger γαλοπούλας που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τα burger είναι αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Ήρθε όμως η ώρα να δοκιμάσετε αυτό το burger με μπιφτέκι γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια! Θα το λατρέψετε!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα


Τι χρειαζόμαστε (8 μερίδες)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)

Ένα burger γαλοπούλας που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1: Ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.

ΒΗΜΑ 2: Τρίβουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

ΒΗΜΑ 3: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.

ΒΗΜΑ 4: Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20-30 λεπτά ή στο γκριλ.

ΒΗΜΑ 5: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger. Συνοδεύουμε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Ένα burger γαλοπούλας που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!

H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

tags:


tags: