Ένα burger γαλοπούλας που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Τα burger είναι αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Ήρθε όμως η ώρα να δοκιμάσετε αυτό το burger με μπιφτέκι γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια! Θα το λατρέψετε!
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε (8 μερίδες)
- 1 ποτήρι γάλα
- 100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 2 σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 αυγό
- 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1: Ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
ΒΗΜΑ 2: Τρίβουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
ΒΗΜΑ 3: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
ΒΗΜΑ 4: Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20-30 λεπτά ή στο γκριλ.
ΒΗΜΑ 5: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger. Συνοδεύουμε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"