Σχολική σαλάτα με πένες "ΗΛΙΣ"

της Βικτώριας Γιανναρά

Τα σχολεία ξεκίνησαν  και  μια συνταγή που δίνει πολύ ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς στις αυξημένες υποχρεώσεις, είναι η πρότασή μου για αυτή την εβδομάδα. "Σχολική"σαλάτα με πέννες ΗΛΙΣ, εύκολη-νόστιμη-πρωτότυπη-δροσερή σαλάτα, που θα σας ενθουσιάσει και θα σας βάλει στο σχολικό πρόγραμμα με γεμάτες..."μπαταρίες"

 

Μερίδες: 5-6
Χρόνος εκτέλεσης: 30 min
Βαθμός δυσκολίας: 1

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

300 γρ. Πένες από αλέυρι Δίκοκκου σίτου «ΗΛΙΣ»
40 γρ. σγουρό λάχανο  (χωρίς τα σκληρά κοτσάνια)
120 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 κόκκινο μήλο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 καρότο ( κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια)
30 γρ. αποξηραμένα cranberries
30 γρ. αμύγλαδα φιλέ
2 κ.σ κολοκυθόσποροι
1 κ.σ σπόροι chia

Για το dressing

100 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
1 κ.σ λευκό ξίδι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ.γ μουστάρδα Dijon
1 κ.γ  από το καθένα αλάτι & πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις Πένες μας έως ότου να είναι al dente. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 2ο

Στα ζυμαρικά μας προσθέτουμε το σγουρό & το κόκκινο λάχανο, τις φέτες μήλου,τα μπαστουνάκια καρότου & τα cranberries.

Βήμα 3ο

Για το dressing: Στο γιαούρτι μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το ξύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τέλος αλάτι, πιπέρι & ανακατεύουμε.

Βήμα 4ο

Ρίχνουμε το dressing μας στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τους κολοκυθόσπορους, τους σπόρους chia.

Tip!
  • Προσθέστε τριμμένο κατσικίσιο τυρί αν θέλετε.
  • Για επιπλέον πρωτεΐνη, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο ή τόνο.

Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ

facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/