Tα συναισθήματα που βιώνει μια έγκυος στο τρίτο τρίμηνο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, πρώτος στη λίστα των ανησυχιών των γυναικών είναι ο φόβος για ένα δύσκολο τοκετό: μήπως πάνε στραβά όλα ή μήπως γελοιοποιηθούν στη διάρκεια της γέννας.

Συχνά συναισθήματα επίσης αποτελούν:


  • η ανυπομονησία επειδή ακόμα περιμένουν να φτάσει η περίφημη μέρα του τοκετού
  • η απογοήτευση γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν πότε θα έρθει αυτή η ημέρα.

Ο τοκετός είναι μια τεράστια συναισθηματική και σωματική πρόκληση και πολλές από εσάς τον περιμένετε με ανάμεικτο ενθουσιασμό και φόβο. Μη φοβάστε! Ξεχάστε κάθε είδους τρομακτικές ιστορίες που σας έχουν πει και κρατήστε μόνο το γεγονός ότι οι περισσότερες έγκυες είναι απόλυτα υγιείς και τα μωρά τους γεννιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ένα ακόμη συνηθισμένο χαρακτηριστικό της προχωρημένης εγκυμοσύνης είναι ότι οι γυναίκες συχνά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν σε μια συγκεκριμένη δουλειά, ενώ τα άσχημα ή θλιβερά νέα ενδέχεται να τους επηρεάζουν περισσότερο απ' ότι συνήθως.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εγκυμοσύνη κάνει τις περισσότερες γυναίκες να αντιδρούν πιο συναισθηματικά.

Πολύ σημαντικό επίσης σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης είναι να ξαπλώνετε όποτε μπορείτε, μέσα στη μέρα, αφού ο κακής ποιότητας ύπνος (λόγω αυξημένου μεγέθους μήτρας, δυσκίνητης κοιλίας, συχνοουρίας) σας αφήνει τρομερά κουρασμένη και ευέξαπτη.

Καταλήγοντας, θα πρέπει να τονίσω πως όλη αυτή η έκρηξη των συναισθηματικών αντιφάσεων, που συμβαίνει στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα και με μεγαλύτερη αισιοδοξία από τη μεριά σας όταν είστε σωστά ενημερωμένη γι' αυτή τη σπουδαία περίοδο της ζωής σας.