Σπαγγέτι με τυρί κρέμα & προσούτο

 

της Βικτώριας Γιανναρά

Αυτή η συνταγή, με παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ, προκαλεί τη γεύση μας με φόντο την ιταλική παράδοση. Κρέμα τυριού και προσούτο δημιουργούν μια έκρηξη συνδυασμών γεύσεων αλλά ταυτόχροναα προσφέρουν και ένα ισορροπημένο θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Ειδικά τα παιδιά τη λατρεύουν μιας και συνδυάζει 3 αγαπημένες γεύσεις, το τυρί, το αλλαντικό και τα ζυμαρικά.
Μην ξεχάσετε να συνδυάσετε αυτή τη συνταγή με πράσινη σαλάτα και σπόρους ροδιού της εποχής αυτής, με απλό ντρέσινγκ λαδολέμονου.
Καλή όρεξη!

Μερίδες : 5-6
Χρόνος εκτέλεσης : 20- 30 min
Βαθμός δυσκολίας: 1

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 «ΗΛΙΣ»
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
225 γρ. Προσούτο (prosciutto)
170 γρ τυρί κρέμα
60 ml κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας έως ότου να είναι al dente και θυμόμαστε να κρατήσουμε 1/2 φλ. νεράκι από αυτό που έβρασαν – στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 2ο

Σε ένα άλλο σκεύος, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κομμένο σε κυβάκια προσούτο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα λεπτό.

Βήμα 3ο

Αφού έχουμε αναμίξει το τυρί κρέμα με τη κρέμα γάλακτος, τα προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με το κρατημένο από τα ζυμαρικά μας νεράκι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε μέχρι το μίγμα μας να λιώσει.

Βήμα 4ο

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 5ο

Στραγγίζουμε το σπαγγέτι και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βήμα 6ο

Τέλος, ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το τυρί παρμεζάνα.
Σερβίρουμε αμέσως!!

Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ

facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/