Πώς να στηρίξεις ένα παιδί που βιώνει την απώλεια;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου αποτελεί πάντα ένα οδυνηρό γεγονός στη ζωή όλων μας. Ειδικά στις παιδικές ηλικίες ο πόνος είναι ακόμα πιο δυνατός και μερικές φορές τόσο ανυπόφορος που μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξεπεραστεί. Αφού, σου αναλύσαμε τον σωστό τρόπο που μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά σου για τον θάνατο και σου είπαμε πώς μπορείς να τους πεις τα άσχημα νέα ήρθε η ώρα να σου πούμε και πώς μπορείς να στηρίξεις ένα παιδί που βιώνει την απώλεια.

Τρόποι να στηρίξεις ένα παιδί που βιώνει τον πόνο της απώλειας!


1. Αρχικά θα πρέπει να αφήσεις το παιδί να θρηνήσει για να δεχτεί την απώλεια. Είναι υγιές ακόμα και τα παιδιά να θρηνούν οπότε μην του καταπιέσεις την ανάγκη να ξεθυμάνει. Ο θρήνος αποτελεί μια προσαρμοστική διαδικασία για να μπορέσει να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα της ζωής χωρίς τον άνθρωπο που αγάπησε και θα συνεχίσει να αγαπάει για πάντα.

2. Δημιούργησε του νέα ενδιαφέροντα: Για να ξεχαστεί ο παιδικός νους θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Ίσως, λοιπόν, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθεί το παιδί σου με καινούργιο άθλημα που θα του δώσει χαρά και θα του αναπτερώσει το ηθικό.

Πώς να στηρίξεις ένα παιδί που βιώνει την απώλεια;

3. Άλλαξε διακόσμηση: Αν το άτομο που έφυγε από την ζωή έμενα μαζί σας κάθε σημείο του σπιτιού θα τον θυμίζει στο παιδί σου. Οπότε αν έχεις την δυνατότητα κάνε στο σπίτι σου κάποιες αλλαγές.

4. Δείξε του την αγάπη σου: Κάνε το παιδί σου να καταλάβει πόσο αγάπη έχεις μέσα για αυτό. Κάνε το να νιώθει ασφαλή και πέρασε του το μήνυμα ότι εσύ θα κάνεις τα πάντα για να είσαι δίπλα του σε κάθε δύσκολη και σε κάθε εύκολη στιγμή της ζωής του