SEARCH

Πεντανόστιμα κριτσίνια, με ζαμπόν, για τα παιδιά σας στο σχολείο!

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Τα πιο ωραία κριτσίνια, χωρίς γλουτένη, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα σας τα ζητάνε διαρκώς. Ιδανικό snak για το παιδί στο σχολείο αλλά και για σας στη δουλειά. Θα τα λατρέψετε!

Τι χρειαζόμαστε
  • 200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 100 ml. ξινόγαλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • Χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 ασπράδι αυγού
Τα βήματα

ΒΗΜΑ 1ο: Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.

ΒΗΜΑ 2ο: Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.

ΒΗΜΑ 3ο: Ανοίγουμε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν επίπεδα.

ΒΗΜΑ 4ο: Τοποθετούμε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγουμε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.

ΒΗΜΑ 5ο: Τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει.

ΒΗΜΑ 6ο: Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Extra tip: Αντί για ζαμπόν, χρησιμοποιείτε γαλοπούλα.

 

H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: