Δημόσιος θηλασμός: Tips για να νιώσετε πιο άνετα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πολλές νέες μαμάδες αισθάνονται άβολα να αποκαλύψουν το στήθος τους προκειμένου να ταΐσουν τα πεινασμένα μωρά τους. Εάν είσαστε μια από αυτές μην ανησυχείτε, δεν είσαστε η μόνη. Ο θηλασμός όμως είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία, η οποία, ακόμα κι αν γίνεται δημοσίως, δε θα έπρεπε να αποτελεί ταμπού. Εντούτοις, μια γυναίκα που θηλάζει ενδεχομένως να προσελκύσει βλέμματα περιέργων και αδιάκριτων ανθρώπων, ανδρών ή γυναικών. Υπάρχουν όμως τρόποι για να νιώθει η μητέρα που θηλάζει και το βρέφος πιο άνετα.

Ντυθείτε κατάλληλα για την περίσταση. Στην αγορά θα βρείτε πολλά ρούχα που εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας θηλάζουσας μαμάς, καθώς ανοίγουν εύκολα χωρίς να αφήνουν το στήθος εντελώς ακάλυπτο. Εάν όμως δεν έχετε τη δυνατότητα να τα αποκτήσετε, μπορείτε κάλλιστα να προσαρμόσετε την υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σας στις καινούριες ανάγκες. Προτιμήστε τα ρούχα σας να είναι σε δύο κομμάτια, όπως μπλούζα και φούστα ή πουκάμισο και παντελόνι. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μια κουβερτούλα ή ένα σάλι που θα μπορείτε να ρίξετε πάνω σας όσο θηλάζετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ειδικό μάρσιπο, έτσι ώστε να θηλάζετε και ταυτόχρονα να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρίσκεστε τελείως μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά σίγουρα μπορείτε να βρείτε ένα πιο ήσυχο σημείο ώστε να αισθάνεστε άνετα. Έτσι, εάν βρίσκεστε π.χ. σε ένα εστιατόριο ή σε μια καφετέρια, διαλέξτε από την αρχή ένα τραπέζι που να είναι πιο απομονωμένο. Επιπλέον, κάτι που βοηθά πολύ, είναι να εξασκηθείτε στο σπίτι μπροστά σε έναν καθρέπτη ώστε να βρείτε τη στάση που σας βολεύει περισσότερο και που σας κάνει να νιώθετε λιγότερο εκτεθειμένη.


Να θυμάστε πάντα πως έχετε το δικαίωμα να θηλάζετε όπου και όποτε το θέλετε εσείς και το μωρό σας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ενοχλεί και να διακόπτει την ιερή στιγμή του θηλασμού, είτε γίνεται σε προσωπικό ή δημόσιο χώρο.