Γνωρίστε τους parennials: Ένα νέο είδος γονιών που μπορεί να τους μοιάζετε!

Δημοσιεύθηκε στις

Οι γονείς που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αποτελούν το 90% όλων των γονέων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι γονείς δηλαδή Parennial, από τις λέξεις parents και millennials, έχουν 8 στα 10 παιδιά στον κόσμο.

Είναι γεγονός ότι οι Parennials καθυστέρησαν περισσότερο απο τις προηγούμενες γενιές να γίνουν γονείς, αλλά παραμένει μία προτεραιότητά τους. Περισσότερες γυναίκες κάνουν οικογένεια σήμερα σε σχέση με το 2008, αλλά οι σημερινές γυναίκες το καθυστερούν περισσότερο εξαιτίας της επιθυμίας απόκτησης μία σταθερής δουλειάς και μία καλής οικονομικής κατάστασης.


Οι γυναίκες αυτές ακόμη, βαθμολογήθηκαν ως καλές μητέρες και το 52% των γυναικών δήλωσε ότι η δημιουργία οικογένειας αποτελεί τον σημαντικότερο στόχο τους, ξεπερνώντας το στόχο ενός επιτυχημένου γάμου, ενώ το 60% δήλωσαν ότι το να γίνουν μητέρες είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι οι μητέρες, που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία, έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους να φροντίζουν τα παιδιά τους, περισσότερο απ’ ότι είχαν οι προηγούμενες γενιές μητέρων. Τείνουν ακόμη να διασκεδάζουν μέσα στην οικογένεια περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός Parennial που τον κάνουν ξεχωριστό;

  • Βγαίνουν έξω

Γνωρίστε τους parennials: Ένα νέο είδος γονιών που μπορεί να τους μοιάζετε!

Οι γονείς, που αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ 20-40 ετών, έχουν ζήσει μία φυσιολογική παιδική ηλικία, χωρίς το διαδίκτυο και τα υψηλής ευκρίνειας video game στη ζωή τους. Έπαιζαν έξω από το σπίτι κάθε μέρα και ξέρουν την απογοήτευση που έχει κάποιος όταν παίζει με τους φίλους του και επειδή νύχτωσε πρέπει να επιστρέψει σπίτι. Αυτή την διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων είναι που θέλουν να μεταφέρουν και στα παιδιά τους. Γι’ αυτό και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην είναι προσκολλημένα τα παιδιά τους μπροστά από μία οθόνη. Όχι εξαιτίας τη κακής επίδρασης  της τεχνολογίας, αλλά επειδή θέλουν να δώσουν το σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους. Οι γονείς αυτοί δεν είναι εθισμένοι με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ θέλουν να απασχολούν τα παιδιά τους εκτός σπιτιού με διάφορες δραστηριότητες.

  • Είναι πιο απαιτητικοί από τους γονείς τους

Γνωρίστε τους parennials: Ένα νέο είδος γονιών που μπορεί να τους μοιάζετε!

Τη σημερινή εποχή μπορούν όλοι οι γονείς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της γενικότερης προόδου, να παρέχουν στα παιδιά τους ό,τι επιθυμούν. Οι προηγούμενες γενιές δεν ήταν σε θέση να κάνουν το ίδιο. Αυτή όμως η εξέλιξη αποτελεί ένα δίκοπο μαχαίρι, αφού ο γονιός του σήμερα θα πρέπει μην πέσει στη παγίδα, και να εκπληρώνει κάθε επιθυμία των παιδιών του, ώστε να μάθουν να έχουν υπομονή και να κατανοήσουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά για να πετύχεις κάτι. Οι parennials δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο να αποκτήσουν εμπειρίες ζωής τα παιδιά τους και να έχουν αξίες στη ζωή τους. Επίσης περνούν περισσότερο χρόνο μ΄αυτά και δεν έχουν προτεραιότητα τους τη δουλειά και την απόκτηση χρημάτων.

  • Έχουν αυτογνωσία

Γνωρίστε τους parennials: Ένα νέο είδος γονιών που μπορεί να τους μοιάζετε!

Οι parennials μεγαλώνουν τα παιδιά τους θέλοντας να τους δείξουν το σωστό και να τους διδάξουν κάνοντας οι ίδιοι το λάθος. Θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους ανεξάρτητα και ελεύθερα. Γι’ αυτό τείνουν να μην τους θέτουν περιορισμούς και προγράμματα, ώστε να έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Πιστεύουν ότι το να είσαι γονιός είναι μία δοκιμασία που εμπεριέχει λάθη, και που από αυτά μαθαίνουν πιο είναι το σωστό. Θεωρούν ακόμη ότι τα παιδιά τους, πρέπει να τους ωθήσουν στα όριά τους και να σπάσουν τους κανόνες που τους έχουν θέσει, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία δοκιμάζονται και εκπαιδεύονται και οι δύο πλευρές. Ένας parennial μαθαίνει μέσα από τα λάθη του, έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση της αυτογνωσίας και γνωρίζει τη δύναμη που έχει.

  • Γνωρίζουν από τεχνολογία αλλά προσπαθούν να την αγνοήσουν

Γνωρίστε τους parennials: Ένα νέο είδος γονιών που μπορεί να τους μοιάζετε!

Ενώ οι parennials είναι γνώστες της τεχνολογίας, προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, παρά με ένα κινητό ή έναν υπολογιστή. Το παιδί μεγαλώνει πολύ γρήγορα και γι΄αυτό δεν πρέπει να χάνει κανείς τα πρώτα του βήματα ή την πρώτη του λέξη, επειδή έπρεπε να στείλει ένα mail.

  • Λαμβάνουν πολλές και διαφορετικές συμβουλές

Γνωρίστε τους parennials: Ένα νέο είδος γονιών που μπορεί να τους μοιάζετε!

Το να μεγαλώνει κανείς παιδιά αυτή την περίοδο είναι δύσκολο, διότι συνεχώς οι parennials βομβαρδίζονται με πληροφορίες και δέχονται κριτική για τις επιλογές τους. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η γρήγορη μετάδοση της είδησης, έχουν σαν αποτέλεσμα οι γονείς, να λαμβάνουν διαρκώς νέες πληροφορίες, που συνήθως είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται ακόμη περισσότερο.