Έχετε θυμώσει με το παιδί σας; Πάρτε μία ανάσα & διαβάστε για τη "θετική διόρθωση"!

Δημοσιεύθηκε στις

 

Η γνώση είναι η μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια ενός γονέα και αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας αλλάξει την οπτική σας γύρω από τις αρνητικές συμπεριφορές του παιδιού σας. Κι αυτό, γιατί έχουμε το πιο εύκολο tip ώστε να γίνει η ζωή σας, ως μητέρα, λίγο καλύτερη.


Και το κλειδί, όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, είναι η «θετική διόρθωση». Τι είναι αυτό; Είναι κάτι πολύ πιο απλό απ’ ότι ακούγεται!

Είναι το να εξετάζουμε τη συμπεριφορά του παιδιού μας και να παίρνουμε μία ανάσα, για λίγα λεπτά, ώστε να την ερμηνεύουμε με διαφορετικό τρόπο απ' ότι συνήθως, πιο θετικό. Όταν είσαι ενοχλημένος δηλαδή με τη συμπεριφορά του παιδιού σου, σταμάτα για λίγο και σκέψου με θετική ματιά τα πράγματα. Τι καλά χαρακτηριστικά χρησιμοποίησε σ΄ αυτή τη συμπεριφορά του;

Αυτή η «θετική διόρθωση», ίσως είναι η αλλαγή απλά μιας λέξης, για να αλλάξει και η σκέψη μας για τη συμπεριφορά του παιδιού μας.

Για παράδειγμα, ο γιος σου δεν είναι «πεισματάρης», είναι «αποφασιστικός»! Η κόρη σου δεν είναι «ζωηρή», είναι «χαρούμενη και εξωστρεφής»! Το σχολείο των παιδιών δεν είναι «παρωχημένο», αλλά « πιο ευαισθητοποιημένο και γεμάτο αγάπη»!

Έχετε θυμώσει με το παιδί σας; Πάρτε μία ανάσα & διαβάστε για τη "θετική διόρθωση"!

Πριν λοιπόν προβάλλουμε τους φόβους και τις αγωνίες μας σας παιδιά μας, ας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και ας αναρωτηθούμε... Μήπως τα προβλήματα μας, μας κάνουν να αξιολογούμε κάτι απολύτως φυσιολογικό, σαν κάτι το οποίο είναι λάθος και χρειάζεται διόρθωση; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Ναι, ξεκάθαρα το κάνουμε αυτό ως γονείς!

Και φυσικά δεν εννοούμε να εθελοτυφλούμε στα λάθη που κάνουν τα παιδιά μας ή να διορθώνουμε κάθε σφάλμα τους με έναν έπαινο. (Μπράβο παιδί μου που έσπασες το βάζο, είσαι πολύ δυνατός!) Μία ισορροπημένη προσέγγιση, της συμπεριφοράς των παιδιών μας, είναι η λύση. Μία προσέγγιση που δεν επικεντρώνεται μόνο στο πρόβλημα αλλά εστιάζει και στα θετικά της κατάστασης.

Άρα δείτε το ποτήρι μισογεμάτο! Ακόμα και αν έβαψε το τοίχο με μαρκαδόρους, παραδεχτείτε το, είναι καταπληκτικός ζωγράφος ο μικρός!

tags:


tags: